Alternativy jmen pro holčičku či chlapečka by měly být již dohodnuty a ustálené. Ovšem můžete udělat rodince malé překvapení, když si je na poslední chvíli rozmyslíte a svému pokladik dáte v porodnici zcela jiné jméno, než jste původně plánovali! Toto období konce těhotenství je vhodné i na jakési celkové uvolnění, zklidnění po náročných domácích přípravách na nového člena rodiny. Vše je již nachystané a vy si můžete naplno vychutnávat poslední společné chvilky s bříškem. Protože, o chvilku to přijde …

Co se děje v bříšku v 37. týdnu?

Miminko měří v průměru 48 cm a váží kolem 2 800 g. Už má dostatek tukových zásob, aby si dokázalo udržet stabilní tělesnou teplotu i mimo dělohu. Orgány jsou plně vyvinuté a vytvarované. Všechny smysly se trénují na život mimo dělohu. Přesto může děťátko ještě spokojeně zůstat v bříšku týden či dva.

Pokud by se vaše děťátko narodilo teď, už by nešlo o předčasný porod. Miminko se už totiž považuje za donošené! Výrazně si zdokonalilo stisk ručičky, který je velmi silný. Po porodu je děťátko schopno udržet celou svoji hmotnost, když za ně visí a drží se ručkami. Doma to však nezkoušejte, je to nebezpečné a uváděny jen jako zajímavost.